Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с чистачки

Проблема е следния; чистачките ми отказаха,останаха само бързите ?? помагаите колеги ,от какво може да е ??......колата е 156,2.4jtd 99г 136кс

Разглобяваш и търсиш проблема, има няколко теми.При мен след разглобяване и натягане на пластините в машинката всичко се оправи.Преди да сглобя всичко гресирах наново целият механизъм, тъй като всичко беше спекло и механизма издаваше странни звуци.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Хайде на лостчето
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

лостчето,,работи,,,но незнам по мотор4ето имало някви релета и едни пластинки кадето не контактувало добре,,,там ме самнява ?но нз.ще се разглобява маи..ако някои сее сбласквал с същия проблем да пише,ще сам му мн благодарен

Comment

На мен ми отказа импулсното и започнаха да спират където ги изключа посред стъклото. Явно беше в управлението нещо, но изобщо не се занимавах да го правя. Още повече, че преди ми прекъсваше на бавната скорост. Направо смених цялото моторче с едно "ново" втора употреба и си реших генерално проблема

При тебе може да е изгоряла бавната скорост.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

ами то няма нито инпулсна ,нито бавна,има само наи барзата,,казахами че била вързана директно,затова не изгаряла?

Comment

Първоначално публикувано от kaicata83 Покажи съобщение
              ами то няма нито инпулсна ,нито бавна,има само наи барзата,,казахами че била вързана директно,затова не изгаряла?
              Импулсната и бавната са на една и съща намотка и съответно управление, затва ги нямаш и двете. Там някъде е драмата, ама точно къде така във форума никой не може да каже без да се измери.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                На мен ми отказа импулсното и започнаха да спират където ги изключа посред стъклото. Явно беше в управлението нещо, но изобщо не се занимавах да го правя. Още повече, че преди ми прекъсваше на бавната скорост. Направо смених цялото моторче с едно "ново" втора употреба и си реших генерално проблема

Същия проблем го имам и аз, но за момента не съм допрял още до чистачките. Като ги пусна на по-големия интервал(на първата степен) и работят когато те си решат
                Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение

При теб се е скапала някоя от пластините в редуктора
                  Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                  0879369082

Comment

A тия моторчета дали са стандартни?стават ли от всички 156-ци

Comment

Първоначално публикувано от kaicata83 Покажи съобщение
                      A тия моторчета дали са стандартни?стават ли от всички 156-ци
                      Да, поне преди фейса!!!
                      Last edited by stu; d.m.y г., 11:29.
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Къде се намира това моторче ,че и аз имам същия проблем! Моля някой да ме опъти или да къчи някои снимка.

Comment

Сваляш двете кори пред предното стъкло и ще го видиш

Comment

как се махат раменете на чистачките за да мога да махна кората или се вдига кората с тях

Comment

Първоначално публикувано от alfon156 Покажи съобщение
                              как се махат раменете на чистачките за да мога да махна кората или се вдига кората с тях
                              Mи махаш капачетата им и отдолу е с гайка 13 към оста Ако това ти е сложно, по-добре, без да се обиждаш, закарай колата в сервиз.

Comment

Working...
                              X